Музика на кирилица

“Асторија бенд” – нов состав на македонската музичка сцена

Пред извесен период се формираше нов бенд на македонската музичка сцена кој ја сочинуваат тројца академски музичари веќе истакнати во својата професија. Игор Димовски (хармоника), Филип Шурбевски (ударни инструменти и перкусии) и Ристе Апостолов (виолина) кој веќе активно започнаа и со снимање на нивниот најнов албум кој ќе е ново освежување за македонската традиционална музика во нов дух и шмек.

“Целта на овој состав е да се зачува македонската фолклорна музика доловувајќи ја на еден сосема нов звук со етно примеси”, изјави Игор Димовски кој додаде има што да понудат од нивна страна.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: