Музика на кирилица

ДНК слави јубилеј – 20 години постоење на домашната музичка сцена

По повод 20 години јубилеј постоење на македонската музичка сцена, нашата македонска музичка група ДНК ќе одржи голем солистички концерт кој ќе се одржи во арената “Борис Трајковски”. Како што велат Панчо и Андреј од ДНК, и покрај тоа што се одбиени од Министерството за култура за финансиска поддршка на овој голем проект, сепак, одржувањето на јубилејниот концерт е потврдено и се поизвесно.

Освен ДНК, одбиени од Министерството за култура е и познатиот македонски бенд Ласт Експедишн кои исто така бурно реагираа на одлуките на комисиите и Министерството.

Можеби ќе ве интересира: