Музика на кирилица

„Фратерните” на ПМГ Колектив албум на неделата на бугарското Радио Бинар

Новиот албум на ПМГ Колектив насловен „Фратерните” (Fraternite) е прогласен за албум на неделата на бугарското национално радио „Радио Бинар”, објави фронтменот на македонскиот бенд Мирко Попов на неговиот фејсбук профил.

“Новиот ПМГ Колектив албум “Fraternite” кој излегува во сабота, прогласен е за албум на неделата на Бугарското национално радио – Радио Бинар. Може да се послуша во целост три пати на ден до крајот на оваа недела и тоа во 11:00, во 17:00 и во 23:00 часот. Голема брагодарност до Панк Џез и господинот Лемке и секако братскиот бугарски народ”, стои на ФБ профилот на Попов. 

Можеби ќе ве интересира: