Музика на кирилица

Ѓоко Јовиќ, Џамбо, Стојне Николова ја кренаа на нозе цела Канада (Фото)

По повод велигденската турнеја која ја започнаа на 27-ми и 28-ми март феноменалната “златна тројка” – Ѓоко Јовиќ, Џамбо Агушев, Стојне Николова заедно со клавијатуристот Бобан Мојсоски, направија два спектакуларни концерти во кој потврдува и самиот организатор кој додаде дека е ова ретка можност да се видат на едно место актуелни и незаменливи изведувачи кои го даваат својот максимум од себе да се претстават во најдобро светло.

GN“Изненадени сме од гостопримството и се надеваме се задоволни како се покажавме до сега, иако ова не е крај има уште, штотуку почнавме”, изјави Ѓоко Јовиќ кој не ги криеше импресиите од самата организација и како сето тоа помина. Во контекст на самите оддржани концерти „Македонската Канадаска естрада“ ги најави и последните два последователни коцерти кој ќе се оддржат на 3-ти и 4-ти април од кој St.Naum of Ohrid Banqet Hall и St.Clement of Ohrid Banqet Hall. Воедно тие уживаат во природните убавини кои ги нуди Канада каде една од нив е и атрактивниот водопад, поточно, “Нијагарините водопади” една од најубавите глетки во целиот свет.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: