Музика на кирилица

“Куку Леле” по долга пауза повторно со нова песна

Најпопуларното македонско дуо моментално на македонската музичка сцена “Куку Леле”, по релативно долга пауза повторно имаат нова песна. “Ќе ја откачам (Не сум нормален-Р’мбам ко црнец)” е насловот на новата песна која што Роберт и Панки ја пуштија во радиоетерот неодамна. Оваа песна како што велат тие, има две верзии и тоа првата подолгата која трае 6 минути и 15 секунди и втората верзија која често е пуштана на македонски радио станици трае 4 минути и 39 секунди. Комплетен автор на новата песна како и секогаш досега, така и овој пат се потпишува музичарот Роберт Саздов.

Инаку, ова е само една од мноштвото песни кои тие ги подготвуваат. Меѓудругото, како нови ќе се промовираат и преработени песни чии автор е Саздов кој што некогаш ги има напишано за познати музички имиња, а кога сме веќе кај нив тука се споменува и хитот “Долго чекав” песна што поп пејачот Брејк ја отпеа во средината на 90-те. “Куку Леле” за новата песна наскоро најавува и видео спот.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: