Музика на кирилица

Нема да ви се верува што работи Ружица од групата “Ареа”

Можеби новите генерации нема да се сеќаваат, но секако, оние малку повозрасните сигурно ќе се сетат на познатата рок група “Ареа”, која со своите хитови беше наградувана, прогласувана за најдобра и најслушана група во годините наназад и сл. Вокалот на оваа позната рок група Ружица Милошеска Брчиоска која што изведе предобри рок-поп песни никогаш не би претпоставиле што таа денес работи. Иако и ден денес свират и имаат настапи, но не така како некогаш и не се толку многу медиумски експонирани, вокалот Ружица денес работи како електроинженер во ЕЛЕМ и веруваме дека освен во музиката, ужива и во електоинжинерството. Таа заедно со нејзиниот сопруг Ивица, кој исто така е дел од “Ареа” ја имаат ќерќата Елена.

Grupa AreaСе надеваме и искрено веруваме дека рок и поп групите како што е “Ареа”, кои што се малку подзаборавени, повторно ќе се активираат на македонската музичка сцена, бидејќи наголемо недостасува квалитетот, а секако тие се едни кои знаат како треба и што е потребно да се с0здадат евергрини, нешто што одлично го правеа во минатото.

Во продолжение, ве потцетуваме на еден сличаен таков евергрин кој што претпоставуваме и денес е дел од вашиот избор за добра македонска музика.

Подготви: Александра Блажевска

Можеби ќе ве интересира: