Музика на кирилица

Отсега и во Македонија: Брендирана персонализирана радио станица за вашата фирма

Изборот на вистинската музика за пуштање во деловниот простор може да биде клучен за подобрување на имиџот на компанијата. Без разлика дали се работи за ресторани, кафулиња или други угостителски објекти, супермаркети, трговски центри, продавници или други локации, музиката игра важна улога. Видот на музиката, нејзиното темпо и други параметри можат да влијаат на престојот на гостите во објектот, брзината на потрошувачката на производите или услугите, дури и на движењето на клиентите низ продажниот простор.

Искусните музички уредници се свесни за тоа како можат да создадат пријатна атмосфера за клиентите со избирање на вистинската музика. Користејќи ги научните истражувања и сопственото искуство, изборот на вистинската музика може да ја трансформира „само музиката во позадина“ во нешто што привлекува внимание и ги привлекува потрошувачите.

Во соработка со менаџментот и таргетирање одредена публика, правилно избраната и навремена музика може да го подобри искуството на гостите/посетителите, да ја подобри атмосферата и да обезбеди подобра забава. Исто така, професионалниот избор на музика може позитивно да влијае на мотивацијата на вработените и нивната продуктивност.

Студиите за влијанието на музиката врз однесувањето на клиентите покажаа интересни резултати. На пример, со пуштање италијанска или француска музика во супермаркетите, трговците на мало забележаа зголемување на продажбата на вино и сирење од тие земји. Купувањето производи од одредена земја се врши на потсвесно ниво. Ова е пример за тоа како музиката може да влијае на потсвеста на клиентите и нивниот избор на производи.

Најмодерното решение за прилагодување на музиката на деловните потреби е брендирана персонализирана радио станица. Оваа услуга овозможува емитување музика со додавање на промоции, реклами и акции, претставувајќи нов маркетинг канал кој е целосно насочен кон целната група на клиенти. Можностите се различни, вклучувајќи емитување различни кампањи на различни локации, промовирање други брендови, прилагодување на музичкиот жанр на моменталната атмосфера, како и џинглови за идентификација на брендот – „You are listening to Your Brand Radio“. Брендираното радио, како маркетинг канал, може да ви донесе и дополнителен приход преку емитување реклами од трети лица, кои би ви платиле да бидете присутни на вашето радио. Производството на рекламни спотови е можно и преку нашата аудио продукција која ќе направи адекватна реклама за вас или за потребите на кој било од вашите клиенти.

Брендираната радио станица е прилагодена за различни видови деловни активности, вклучувајќи ресторани, кафулиња, клубови, бутици, трговски центри, супермаркети, салони, книжарници, синџири продавници, хотели, бензински пумпи, обложувалници, ординации, канцеларии и други. Оваа услуга му дава нов квалитет на вашиот бренд и ќе ве претстави како модерна, динамична, креативна и сериозна компанија која влева доверба.

Она што е дополнителна предност е што можете да ги тестирате сите овие поволности бесплатно, со бесплатен пробен период од седум дена, со едноставно најавување на страницата.

Можеби ќе ве интересира: