Музика на кирилица

Папата Франциск ќе ги слуша најголемите хитови на Влатко Стефановски

Во рамки на одбележувањето на Денот на Светите Кирил и Методиј, во Рим традиционално отпатува македонска делегација која го посети и Папата Франциск во Ватикан. На аудиенцијата која папата ја приреди за премиерот Ковачевски и делегацијата, протоколарно се разменија и подароци меѓу двата лидери. Покрај останатите подароци од македонскиот премиер, папата го доби и најновото винилно издание на Влатко Стефановски, Greatest Hits Collection во издание на Кроација рекордс.

Можеби ќе ве интересира: