Музика на кирилица

“Песно моја добра” – нов албум на легендарниот фолк пејач Ефто Пупиновски (Аудио)

После подолго време интензивна работа во студиото “Подрумот” се направија завршните работи на новото ЦД на авторски песни на македонската фолк легенда Ефто Пупиноски. Албумот е насловен “Песно моја добра” и има 15 нови авторски композиции на кои композитор е самиот Ефто Пупиноски. Текстописци се Мирослав Кузман и Огнен Неделковски, додека како аранжери се јавуваат Сашо Ливрински, Тодор Трајчески и Ангел Ќосев.

Песните се веќе ставени и може да се чујат на You Tube каналот на интернет. Екипата ангажирана на проектот посебно внимаваше да се направи нешто што ќе се слуша и ќе остане, а на албумот сепак да има песни за сите генерации.

Како илустрација ви ја нудиме песната “За пријателот”, а останатите песни од албумот можете да ги слушнете ТУКА.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: