Музика на кирилица

Почина Костадин Костадиновски, еден од основоположниците на “Фолк Фест Валандово”

Во очи 37-то издание на “Фолк Фест Валандово”, почина основоположникот на фестивалот Костадин Костадиновски. Тој беше основач и идеен творец на Еврофест, а меѓудругото во македонската јавност беше познат композитор, музичар, текстописец…

Можеби ќе ве интересира: