Музика на кирилица

Почина македонскиот саксофонист Ице Атанасовски (Фото)

Нашиот познат саксофонист Ице Атанасовски кој со години беше дел од групата „Модус“ почина на 43-годишна возраст. Атанасовски починал поради компликации предизвикани од коронавирусот. Многу колеги и пријатели на се простуваат од Атанасовски на социјалните мрежи.

Ице Атанасовски е роден на 18 ноември 1978 година во Битола и до пред некоја година беше член и на музичката група „Модус“.

Можеби ќе ве интересира: