Музика на кирилица

Симеон, посинокот на Есма Реџепова: Наследството е проценето над 2 милиони евра, нема да дозволам Реџепови да го земат, а немаат вложено ништо

Информацијата за неплатениот долг за лекување на кралицата на ромската песна Есма Реџепова Теодосиевска, со износ од над 14.000 евра, се уште не е подмирен и по пет години од нејзината смрт ја остави јавноста во неверување, за естрадниот магазин Бекстејџ ексклузивно го откри адвокатката Весна Тренковска која ги застапува Реџепови и Теодосиевски, бидејќи откако Есма починала, нејзини внуки од сестри и браќа, како и внуци на Стево, водат битка да ја наследат куќата на Кале, која според тестамент певицата ја оставила на министерството за култура, со цел да биде музеј.

Што кажа посинокот на Есма, Симеон погледнете во видеото:

Можеби ќе ве интересира: