Музика на кирилица

Слаткаристика ја промовираше новата “Оф, мори мајко” (Видео)

Нашиот познат македонски хип хоп артист Слаткаристика, неодамна ја промовираше новата песна “Оф Мори Мајко” која за неколку часа стана вистински хит на социјалните мрежи. Песната нема стандарден видео запис, туку поинаков тип на визуелизација реално добиен од видео камерите од телефоните и компјутерите на учесниците во него. Во видеото се појавуваат повеќе луѓе од различни локации низ светот и во него учестуваат наши јавни личности како Весна Бејбе, Жарко Димитриевски, Угро и други познати личности од Македонија, како и Газда Паја од Србија, Криско од Бугарија и други.

Од Нијагарините водопади во Канада и Мајами, преку Берлин до Доха заедно со Слаткаристика се одзиваат многу луѓе кои ја на хумористичен начин ја прераскажуваат политичката ситуација во државата. Затоа и не случајно доминира балканскиот блех звук во песната зад која музика е потпишан Александар Рајковиќ – Балканистан, кој подолго време е дел од Oркестарот за свадби и погреби на Горан Бреговиќ. Mонтажата на видеата ја склопи Филип Пауновски од Сторителер. Од неодамна Иноватива Груп ја најавија големата летна турнеја на Слаткаристика – “EnergiS Tour”, закажана до крајот на летото каде публиката ќе има можност да ја слушне и оваа нова песна на Слаткаристика и Балканистан – “ОФ Мори Мајко”.

Во продолжение, погледнете го интересното ново видео на Слаткаристика за новата песна.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: