Музика на кирилица

Сузана Спасовска го положи тестот по кинески (Фото)

Незнаеме дели сте знаеле или не, но нашата позната македонска фолк пејачка Сузана Спасовска (Сузе Национале) веќе долг временски период посетува курс по кинески јазик, и како што и самите можете да погледнете од фотографијата подолу, очигледно дека многу добро и оди.

Suzana Spasovska_test po kineskiКако што и таа самата изјави во гостување во емисијата “Работна сабота” која се емитува на ТВ 24 Вести:

“Кинескиот јазик е музички јазик, едноставно самиот кинески јазик, Ви треба малку повеќе слух и ќе Ви оди добро”.

Дали по редовното посетување на курсот по кинески и напредувањето во најдобар студент и одличните резултати, можеме во иднина од нашата Сузе да очекуваме и песни на кинески или македонски пески кои ќе бидат препани на кинески јазик, незнаеме, но очекуваме и се надеваме дека и покрај се таа ќе остане тука и ќе биде само нашата Сузана Спасовска.

Подготви: Марија Поповска

Можеби ќе ве интересира: