Музика на кирилица

“Тајфата” ја претставија својата нова веб страница

Извонредниот состав кој брои веќе докажани уметници пред неколку дена го промовираа и својот најнов албум во Tcc Grand Plazza каде заедно со своите соработници ги претставија своите композиции кој се актуелни кај публиката. Имено тие на својата фан страна објавиа линк од нивната официјална веб страна каде може во позадина да се слушнат сите композиции и да се погледнат неколку аспекти, како од настапи така и новости поврзани околу нивната музичка кариера.

Она што може да се заклучи е дека овој бенд е новина во започнување во новиот етно стил или староградски композиции кој се прифатливи за пошироката јавност која дефинитивно ги прифати како такви. Воедно, тие и на нивниот You Tube канал го промовираа документарниот филм каде се говори за нивната успешност и соработката со авторите кој учествуваа во самиот албум. Во продолжение да се потсетиме на една од композициите која е и носечка на самиот албум на “Тајфата”.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: