Музика на кирилица

Тијана Дапчевиќ со хит претставата „Весело девојачко вече“ гостува во Крива Паланка

Тијана Дапчевиќ со години покрај со музика се занимава и со глума а македонската публика ја знае најмногу по улогата на Ула од „Преспав“. Тијана изминатава година е актуелна низ Србија со улогата во хит претставата „Весело девојачко вече“, со која на 2-ри октомври ќе гостува во Крива Паланка.

Гостувањето е во рамки на јубилејниот 15-ти Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ и е прво гостување на оваа претстава во Македонија.

Во претставата покрај Дапчевиќ играат и пејачките Зорана Павиќ, Ивана Петерс, Јелена Џукиќ и Маја Брункер.

Можеби ќе ве интересира: