Музика на кирилица

Влатко Илиевски со нов албум следната година

Во гостување на една од музичките емисии на националното Радио Слободна Македонија, познатиот македонски поп пејач Влатко Илиевски откри детали околу подготвувањето и издавањето на неговиот нов албум. Тој во музичката емисија изјави:

“Албумот планирам да има 10 песни. Дел од нов се веќе промовирани песни од изминативе две години. Неговото објавување го планирам некаде на почетокот од следната година, а стилот ќе биде рок и поп рок. Ќе има и дует изненадување со млад пејач, а пред неговото објавување, се разбира дека ќе промовирам и сингл”, изјави познатиот пејач за националното радио. Во меѓувреме ако се прашувате каде е и што работи, Влатко Илиевски моментално работи и на својата актерска кариера и во преговори е за снимање на нова телевизиска серија.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: