Музика на кирилица

За прв пат во Прилеп – Македонски иселенички фестивал (Видео)

Верувале или не, во Македонија, поточно во градот Прилеп, за прв пат ќе се оддржи македонски иселенички фестивал, на кој што ќе настапат голем број на музички имиња од Европските земји и Австралија. Организаторот и уметничкиот директор Орце Ристевски вели дека оваа негова идеја е стара 45 години и дека конечно го реализира фестивалот за македонски иселеници. Фестивалот ќе се оддржи на 10-ти јули под Марковите кули, а што друго кажа и соопшти организаторот во врска со овој нов музички фестивал во Македонија, погледнете го видеото превземено од колегите од битолската тв Тера.

Подготви: Марија Поповска

Видео: ТВ Тера – Битола

Можеби ќе ве интересира: