Премиера

„Темна Гора“ нова песна и видеоспот од неофолк составот „Авелина“ (Видео)

Неофолк составот „Авелина“ го претстави новиот видеоспот за песната „Темна Гора“. Бендот, кој почна како соло-проект на Сара Александровска, создава музика што ги поврзува традицијата и современиот живот, преку заедничката љубов на членовите кон традиционалните народни мотиви од македонскиот фолклор.

Можеби ќе ве интересира: