Премиера

Умешност во изведба: Соната во Г мол изведена од Ѓорги Петровски (Видео)

Младиот и талентиран виртуоз на виолина Ѓорги Петровски пред извесен период ни презентираше дело од Ј.С.Бах поточно Соната во Г мол на кој и даде поинаква димензија и пристап во кој веруваме класичирате, но и критичарите на оваа специфичино дело ќе се изненадат од изведбата.

А како изгледа слушнете во продолжение и уживајте во извонредната изведба.

https://www.youtube.com/watch?v=UqzPt99nYUU&feature=youtu.be

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: