Jamiroquai преработи позната светска хит песна по повод коронавирусот (Видео)

Изолација, самоизолација, карантин, социјална оддалеченост, поими што деновиве се повеќе се слушаат, што не прават да се издвоиме од останатите луѓе, да се “заклучиме” и да чекаме короната да “изумре”. Сепак, овие мерки инспирираа некои да направат смешни видеа, а еден од нив е пејачот на групата Jamiroquai, Џеј Кеј.

Овој британски пејач-текстописец се појави со идеја да го преработи хитот на Дејвид Буви, “Let’s Dance” и да го прилагоди на тековните настани. Така, преработката се вика “Lockdown”, и еве еден дел од песната:

“Заклучи! Стави маски и гледај телевизија, заклучен со бебешки врисок. Заклучен, имам главоболка, сериозна главоболка…”.

Како што продолжува видеото, дознаваме дека и покрај тоа што актерот има капа, тој нема панталони, но затоа има чевли на потпетицата. Слушајте го и погледнете го видеото со повеќе од два милиони прегледи, објавено од Џеј Кеј на неговиот профил на Фејсбук, со наслов: “Остануваат само три месеци!”.

Повеќе на Музика24...