Велика Британија издаде монета во чест на рок-групата “Квин” (Фото)

Британската кралска ковачница издаде метална паричка во чест на покојниот Фреди Меркјури и другите членови на рок-групата “Квин”.

“Ова е еден “кој би рекол” момент. Имаме монета од пет фунти изработена од Кралската ковачница”, рече гитаристот Брајан Меј.

“На едната страна е The Queen, кралицата Елизабета, а на другата Queen. Тоа никогаш досега не се случило”, додаде тој. Сите британски монети и банкноти го содржат лицето на монархот. Монетата е издадена во златна и сребрена варијанта, цената варира од 13 фунти за сребреник до 2.100 фунти за златник.

Повеќе на Музика24...