Tag : 24kultura

Културо

Јануари – месец на анимирани филмови и тинејџерски драми во Кинотека на Македонија

Muzika24
Кинотеката на Македонија, по традиција, првите денови од Новата година им ги посветува на најмладите...
Културо

По повод новогодишните празници божиќна балетска бајка „Оревокршачка“ со три изведби

Muzika24
Како што не известуваат нашите пријатели и соработници од Македонската опера и балет, по повод...
Културо

Симон Трпчески номиниран за Меѓународните награди за класична музика

Muzika24
Последниот компакт-диск на кој македонскиот пијанист Симон Трпчески, заедно со Јаначек филхармонискиот оркестар од чешкиот...