Tag : 24kultura

Културо

Изведба на оперскиот бисер „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи на 26 јануари во Македонската опера и балет

Muzika24
Tрагичната приказна за љубовниот триаголник, за традицијата која се испречува помеѓу страста и љубовта, омразата...
Културо

„Почеток“ – нов концерт на оркестарот на Македонска филхармонија

Muzika24
Овој четврток, со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи првиот...
Културо

Музичко-сценскиот спектакл „Фолклорно-класична симбиоза“ на Македонската опера и балет и Танец на 14-ти декември повторно пред македонската публика

Muzika24
На барање на публиката на сцената на Македонската опера и балет на 14-ти декември со...
Културо

Моќното ремек-дело „Набуко“ од Џузепе Верди на 11-ти ноември во Македонската опера и балет

Muzika24
Моќното ремек-дело од Џузепе Верди, операта „Набуко“ ќе се изведе на сцената на Македонската опера...
Културо

Концерт на Македонска филхармонија посветен на 60 години Музичка младина на Македонија

Muzika24
Оркестарот на Македонска филхармонија овој четврток, со почеток во 20 часот ќе го изведе концертот...