Tag : ako odam vo bitola

Музика на кирилица

Награда 4-ти ноември за животно дело за композиторот Петар Георгиев – Калица

Filip
Композиторот Петар Георгиев – Калица е овогодинешен добитник на највисокото општинско признание на Општина Битола...
Во прв ред

Битолската публика пееше со Јелена Томашевиќ (Фото)

Filip
Јелена Томашевиќ со сигурност беше главна ѕвезда на овогодинешното издание на Фестивалот на музика од...
Covers

Погледнете: “Ако одам во Битола” интерпретирана од Тамара Стојковска (Видео)

Muzika24
Кој вели дека младите не ја негуваат и дека не ја сакаат македонската народна музика?...