Tag : aleksandar sarievski

Музика на кирилица

На денешен ден почина Александар Сариевски, познатиот македонски пејач на народна музика (Фото+Видео)

Muzika24
Александар Сариевски е роден во Галичник на 20-ти јуни 1922 година. Тој беше и ќе...
Музика на кирилица

Познатиот македонски музичар Џељо Дестановски со преработка на песна од легендарниот Сариевски (Видео)

Muzika24
Познатиот македонски музичар Џељо Дестановски, кој свири на кавал и зурли, ја преработи песната „Ој,...
Музика на кирилица

Како Холивуд ја украде македонската народна песна “Зајди, зајди” (Фото+Видео)

Muzika24
Сигурно сте го гледале холивудскиот спектакл “300” од 2006-та година, посветен на тристате храбри Спартанци,...
Музика на кирилица

Македонската народна песна “Бог да бие” препеана од бугарска пејачка (Видео)

Muzika24
Бугарската народна пејачка Радостина Панова ја препеа нашата позната македонска печалбарска песна од Александар Сариевски...