Tag : bitolski kameren orkestar

Во прв ред

„Виена во Битола“ на 29-ти декември во Центар за култура

Filip
Камерниот оркестар на Битола подготувува новогодишната бајка „Виена во Битола“. На програмата на концертот се...
Фестивали

Биља Крстиќ приреди прекрасен концерт на Фестивалот на музика од светот (Фото)

Filip
Познатата српска пејачка Биља Крстиќ, придржувана од Камерниот оркестар на Битола под диригентска палка на...
Фестивали

Концерт на Камерниот оркестар на Битола за затворањето на „Интерфест“

Filip
Камерниот оркестар на Битола вечерва ќе настапи на затворањето на фестивалот „Интерфест“ – Битола. Концертот...
Културо

Концерт „Медитерански приказни“ од Љубомир Бранѓолица на 15-ти септември во Сули-ан

Filip
Концерт насловен „Медитерански приказни“, осмислен од самиот автор Љубомир Бранѓолица, ќе се одржи во вторник...
Во прв ред

Камерниот оркестар на Битола најавува концерт за 4-ти август (Фото)

Filip
Камерниот оркестар на Битола на својот профил на социјалната мрежа Facebook го најави својот традиционален...
Во прв ред

Новогодишен концерт на Камерниот оркестар на Битола (Фото)

Filip
Камерниот оркестар на Битола ќе одржи новогодишен концерт со наслов “Виена во Битола” на 23-ти...