Tag : centar za kultura

Во прв ред

Празнични концерти на ГАКУД „Браќа Ѓиноски“ и Влатко Стефановски трио во Гостивар

Muzika24
Одбележувањето на 8ми септември Денот на независноста во Гостивар започна со концертите на Градското културно-уметничко...
Во прв ред

Патувањето продолжува и тоа од каде што се влечат корените на МИТАН ПРОЕКТ – Битола (Фото)

Muzika24
Како што во минатиот век, Митан чорбаџија од Битола, го започнал своето патување по светот,...
Во прв ред

Хит комедијата „Обвинителка“ со Лидија Вукичевиќ во Битола

Filip
На 1-ви април во Центарот за култура во Битола ќе биде изведена хит комедијата „Обвинителка“...
Во прв ред

Центар за култура – Битола со богата програма поддржана од Министерството за култура

Filip
Директорката на Центарот за култура – Битола, Маја Андоновска – Илијевски, денеска пред јавноста ги...