Tag : cvetnici

Музика на кирилица

Нова промена: Кирил Митоски повторно со нова композиција на “Цветници 2015” (Видео)

Muzika24
Познатиот фолк изведувач Кирил Митоски кој е дел од составот “Академци”, паралелно води грижа и...
Музика на кирилица

Младите пејачи ја негуваат традицијата: Кристијан Тасевски најмлад учесник на „Цветници 2015“

Muzika24
Младиот пејач Кристијан Тасевски кој триумфираше со својата прва фолк песна на фестивалот „Валандово“ повторно...
Музика на кирилица

Благоја Грујовски е победник на овогодинешното издание „Цветници“ (Видео)

Muzika24
Оваа година имавме можност да уживаме во 14 новокомпонирани авторски композиции кој се иведоа од...
Имам нешто да те прашам

На кафе со… Дарко Билбиловски (Фото)

Muzika24
Дарко Билбиловски е наш македонски фолк пејач со кој што деновиве екипата на Музика24 го...