Tag : ilindenski denovi

Културо

Изложба “1000 години Бигорски манастир” на фестивалот “Илинденски денови” (Фото)

Filip
Во склоп на јубилејното 50-то издание на фестивалот „Илинденски денови“ во културниот центар “Магаза“ во...
Културо

Центарот за култура – Битола го најавува јубилејот 50 години од фестивалот “Илинденски денови” (Фото)

Filip
Центарот за култура – Битола сподели со јавноста она што го работеше во изминатиов карантински...
Фестивали

“Илинденски денови” во Битола со концерт на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ

Muzika24
Со прогласување на најдобрите учесници на фестивалот и со концерт на Влатко Стефановски и Мирослав...
Музика на кирилица

Се е подготвено за концертот на Љубојна и Исмаил Лумановски на Хераклеа (Видео)

Muzika24
Се е подготвено за концертот на македонската етно група Љубојна и виртуозот на кларинет Исмаил...