Tag : iljada i edna nokj

Културо

На сцената на МОБ, во иста вечер балетската претстава „Шехерзада“ и „Валпургиска ноќ“

Muzika24
Приказните од „Илјада и една ноќ“ преточени во балетот „Шехерезада“ од Н. Р. Корсаков, под...