Tag : izveduvaci

Фестивали

“Макфест” – наместо голем музички настан и враќање на најавениот “сјај”, остана локален фестивал на забавна музика

Muzika24
Како и секоја година, и оваа традиционално во градот под Исарот, градот на Пастрмалијата, во...
Во прв ред

По детската вечер, “Охрид фест” вечерва продолжува со фолк вечерта

Muzika24
По вчерашниот старт на летниот музички фестивал “Охрид фест” со вечерта посветена на детска музика,...
Музика на кирилица

Срам: Кукаат дека медиумите не им даваат простор, а кога ќе ви го дадат пејат српски песни

Muzika24
Оваа година имавме можност да гледаме бројни новогодишни шоу програми на македонските телевизии, но со...