Tag : kavalerija rustikana

Културо

Изведба на оперскиот бисер „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи на 26 јануари во Македонската опера и балет

Muzika24
Tрагичната приказна за љубовниот триаголник, за традицијата која се испречува помеѓу страста и љубовта, омразата...
Културо

Концертна изведба на „Кавалерија рустикана“ овој петок во НОБ

Filip
На 12.2.2021 (петок) во салонот на Националната опера и балет ќе се одржи концертна изведба...