Tag : koledarski pesni

Културо

Во Бигорски манастир за Василица претставени возобновени коледарски песни (Видео)

Filip
На празникот на Обрезанието Господово и на Свети Василиј Велики, покрај традиционалното прекршување на василопитата,...
Музика на кирилица

За Василица возобновени коледарски песни во Бигорскиот манастир (Видео)

Filip
Со благослов на владиката Партениј, „Чалгија Мерак“, во соработка со братството на Бигорскиот манастир, веќе...