Tag : kulturno nasledstvo

Балканленд

Привршува номинацијата на севдалинките за нематеријално културно наследство во УНЕСКО (Фото)

Filip
Во рамките на 12-от Фестивал на севдалинката „Севдалинко во моето срце те носам“ во Тузла,...
Културо

Европски денови на културното наследство 2019

Muzika24
Европските денови на културното наследство претставуваат нajшироко прифатен партиципативен културен настан којшто го споделуваат граѓаните...