Tag : kumanovo

Музика на кирилица

Сузана Гавазова: На новиот албум ќе се најде дуетска песна со Марио Арангеловски (Видео)

Muzika24
Неодамна во Куманово за време на Кумановското културно лето имавме можност да се видиме и...
Имам нешто да те прашам

Драган Митевски: “Тумба фест” е всушност сочувување на историското и културно наследство преку дијалектите (Фото)

Muzika24
За време на Кумановското културно лето кое што се одржа неодамна, во рамки на истото...
Фестивали

Со многу хумор и аплаузи заврши 11-то издание на Фестивалот на шегобијна песна “Тумба фест” (Фото)

Muzika24
На 24-ти август, четврток, на Градскиот плоштад во Куманово во рамки на Кумановското културно лето...
Музика на кирилица

Познатиот македонски музичар Горан Милошески со интересна композиција ќе настапи на престојниот “Тумба Фест” (Фото)

Muzika24
На 24-ти овој месец, или само за неколку дена, во Куманово на Градскиот плоштад ќе...
Магазин

„Бучен Козјак“ го прослави Светскиот ден на млекото во знакот на 40 – годишниот јубилеј со музички хепенинг за деца

Muzika24
Млекарницата „Бучен Козјак“ го прослави 1 Јуни Светскиот ден на млекото во знакот на 40...