Tag : lesocki folk fest

Во прв ред

Објавен е конкурсот за овогодинешното издание на „Лешочки фолк фест“

Muzika24
Традиционално и оваа година во манастирскиот комплекс Св. Атанасиј и Пресвета Богородица во Лешок ќе...
Музика на кирилица

“Мајко земјо не плачи” нов успешен проект на македонското Трио “Кладенец” (Видео)

Muzika24
Вчера во Музејот на македонската борба македонското трио “Кладенец” пред своите најблиски соработници, пријатели, поддржувачи,...
Фестивали

Во тек е конкурсот за нови песни за “Лешочкиот Фолк Фест 2018”

Muzika24
Продолжувајќи ја музичко-културната традиција од изминатите години, на 27-ми август 2018 година, во манастирскиот комплекс...