Tag : Literatura.mk

Премиера

Музика во книга: „Фајронт во Сараево“ – Неле Карајлиќ

Filip
Ѕвездата на „Забрањено пушење“ и на „Топ-листа надреалиста“, Неле Карајлиќ, повторно во рубриката „Музика во...
Премиера

МУЗИКА ВО КНИГА: „Приватниот живот на тројцата тенори“ – Марсија Луис

Filip
Два шпанци и еден италијанец го сочинуваат најпознатото тенорско трио. Пласидо Доминго и Хозе Карерас...
Премиера

Музика во книга: „Остани во чекор: десет антологиски кореографии“

Filip
Рубриката „Музика во книга“, оваа недела продолжува со монографијата на ансамблот „Танец“ од авторот Кирил...
Премиера

Музика во книга: Откриј се што сакаш да знаеш за лошата девојка на поп-музиката

Filip
Оваа среда во рубриката „Музика во книга“, Ви ја претставуваме биографијата на “лошата девојка“ на поп-музиката....
Премиера

Музика во книга: „Солунска 28“ – Неле Карајлиќ (Фото+Видео)

Filip
Специјализираниот македонски музички портал – Muzika24.mk во соработка со издавачката куќа Арс Ламина, продолжува со...
Премиера

МУЗИКА ВО КНИГА: „Битлси“ – Хантер Дејвис (Фото)

Filip
Специјализираниот македонски музички портал – muzika24.mk во соработка со издавачката куќа Арс Ламина ја започнува...