Tag : makedonska filharmonija

Културо

Во четврток во Македонската филхармонија концерт „Магијата на Шопен“

Muzika24
Овој четврток, со почеток во 20 часот, во големата сала на Македонската филхармонија, концертен рецитал...
Културо

Поради смртта на Тасовац се откажува гостување на Белградската филхармонија

Filip
Како што известуваат од Македонската филхармонија, гостувањето на Белградска филхармонија во Скопје, на 9-ти октомври...
Во прв ред

Концерт на Македонска филхармонија и „Архангел“ во Градски парк

Filip
На 26-ти јули (понеделник) се најавува новото издание на „Филхармонија на отворено“ во Градскиот парк...
Културо

Ученици од државните музички училишта ќе настапат на концерт во Македонската филхармонија

Filip
Овој четврток, во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот „Младите доаѓаат“...
Културо

Петок во Филхармонија ќе се одржи концертот „Музичко патување“

Filip
„Музичко патување“ е насловен концертот кој ќе се одржи в петок со почеток во 20...
Културо

Во Македонската филхармонија ќе се одржи концерт по повод годишината од смртта на Гоце Делчев

Filip
Македонската филхармонија в четврток, на 6-ти мај 2021 година, ќе одржи концерт со кој ќе...