Tag : makedonska opera i balet

Музика на кирилица

Јонче Христовски емотивно го растресе Скопје (Видео)

Muzika24
После првиот и вчерашен концерт во градот на конзулите, Битола, вечерва во Скопје се одржа...
Музика на кирилица

Ристо Самарџиев: Основата на ново создадена македонска песна лежи и кај големиот Јонче (Видео)

Muzika24
Во Битола и во Скопје, во организација на битолскиот Камерен оркестар, ќе се одржат два...
Културо

Поради големата заинтересираност за „Петар Пан“ уште две претстави на 1-ви април

Muzika24
Поради огромниот интерес за детскиот балетски спектакл „Петар Пан“ најавени се уште две претстави, веќе...
Во прв ред

Камерниот оркестар на Битола со ексклузивни концерти го оживува сеќавањето на македонската музичка легенда Јонче Христовски (Фото)

Muzika24
Како што дознава музичкиот портал Музика24, 4-ти и 5-ти април се денови кои се посветени...
Во прв ред

Големо враќање на манифестацијата „Глумците пеат“, 20-ти април во Македонската опера и балет (Фото)

Muzika24
„Драги пријатели, со огромна доза на емоции и со уште поголема одговорност, ви најавувам дека...
Културо

Романтичниот балет во два чина „Жизел“ на сцената на МОБ на 28-ми февруари и 2-ри март

Muzika24
Како што не известуваат нашите соработници и пријатели од Македонската опера и балет, романтичниот балет...
Културо

Современиот балет во три слики „Пепелашка“ од Сергеј Прокофјев на 20 и 21 јануари

Muzika24
Најновата балетска продукција од Македонска опера и балет, современиот балет во 3 слики „Пепелашка“ од...