Tag : makedonska pesna

Музика на кирилица

“Учи ме мајко карај ме” нов музички проект на македонската група “Ритам” (Видео)

Muzika24
“Учи ме мајко карај ме” е новата песна, преработка на македонската група “Ритам” која што...
Covers

“Македонско девојче” во изведба на шпански оркестар во Минхен (Видео)

Muzika24
Македонската песна “Македонско девојче” како еден од најпрепознатливиот симбол за нашата земја, ечеше среде Минхен....
Фестивали

Во тек е конкурсот за нови песни за “Лешочкиот Фолк Фест 2018”

Muzika24
Продолжувајќи ја музичко-културната традиција од изминатите години, на 27-ми август 2018 година, во манастирскиот комплекс...
Музика на кирилица

Со македонска музика, Алачки ги забавуваше гостите од Бугарија

Muzika24
Со добра македонска песна, одлична музика… нашата македонска фолк пејачка која е и позната како...