Tag : makedonski revolucioner

Магазин

“Болен ми лежи Миле Поп Јорданов” одлично изведена од холандски хор (Видео)

Muzika24
Миле Поп Јорданов (1877-1901) е македонски револуционер и просветен деец, учесник во македонското револуционерно движење,...