Tag : mob

Културо

Две изведби на операта Кармен од Жорж Бизе на 28-ми ноември и 1 декември во МОБ

Muzika24
Една од најпознатите и најизведувани опери во историјата на светските оперски куќи „Кармен“ од Жорж...
Културо

Моќното ремек-дело „Набуко“ од Џузепе Верди на 11-ти ноември во Македонската опера и балет

Muzika24
Моќното ремек-дело од Џузепе Верди, операта „Набуко“ ќе се изведе на сцената на Македонската опера...
Културо

Оперската претстава „Турандот“ од Џакомо Пучини на 13-ти октомври на сцената на МОБ

Muzika24
Операта „Турандот“ од Џакомо Пучини ќе биде изведена на 13-ти октомври 2023 со почеток 20...
Културо

Со операта „Лидија од Македонија“ започнува новата сезона во Македонската опера и балет

Muzika24
Новата сезона во Македонската опера и балет ќе се отвори со обновата на една од...