Tag : mrt

Фестивали

Анастасија, Кристина, Миха и Филип на Детска Евровизија ќе се претстават со „Green forces“

Filip
Претходно овој месец објавивме дека децата од многу популарната емисија „Дајте Музика“ се избрани од...
Фестивали

Децата од „Дајте музика“ се нашите претставници на Детска Евровизија

Filip
На 19-то издание на Јуниорскиот Евросонг 2021, земјава ќе ја претставуваат група деца од мегапопуларниот...
Фестивали

МРТ: Васил Гарванлиев е претставник на Евросонг во мај во Ротердам

Muzika24
Комисијата за утврдување одговорност во ЈРП Македонска радио телевизија, по реакциите на јавноста предизвикани пред...
Музика на кирилица

Љупчо Мирковски со отворено писмо: “Ако не реагирате, музичката историја на оваа земја ќе згaсне”

Muzika24
Познатиот музичар, автор и диригент Љупчо Мирковски, кој е и поранешен директор на Музичката продукција...
Фестивали

Ексклузивно: МРТ го откажа учеството на Детска Евровизија 2020 (Фото)

Filip
Македонската радио телевизија ја извести Европската радиодифузна унија (ЕБУ) дека го откажува учеството во Детскиот...