Tag : nenad georgievski

Премиера

Музика во книга: „Уште музика и муабети: колекција на музички интервјуа“ од Ненад Георгиевски (Фото)

Filip
Книга од македонскиот музички новинар и критичар Ненад Георгиевски, по трет пат во рубриката „Музика...
Премиера

Музика во книга: Длабок и интимен биографски портрет на пејачот на „Joy Division“ (Фото)

Filip
„Joy Division“ e со сигурност еден од најпознатите претставници на пост-панк музиката. Групата која беше...
Премиера

Музика во книга: Вистински бисер за сите музички сладокусци од новинарот Ненад Георгивски (Фото)

Filip
Поминаа времињата од шеесеттите и седумдесеттите години од минатиот век кога музиката беше најважното нешто на...