Tag : nikola badev

Музика на кирилица

Никола Бадев и Зафир Хаџиманов насликани на мурал во Кавадарци

Filip
Доајенот на македонската народна песна Никола Бадев и музичките уметници Зафир и Васил Хаџиманови заедно...
Во прв ред

На 15ти ноември голем концерт по повод 100 години од раѓањето на Никола Бадев

Ivan
Дирекцијата за култура и уметност – Скопје, Ви го најавува концертот по повод 100 години...
24 Ексклузивно

Ексклузивно: Во чест на легендарниот Никола Бадев издадено ново ЦД

Muzika24
Специјализираниот македонски музички портал Музика24 дознава дека ќерката на далеку познатиот и легендарен пејач Никола...