Tag : orkestar

Културо

Оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт „Музиката и градот”

Filip
Овој четврток со почеток во 19 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе одржи концерт насловен...
Културо

Оркестарот на Македонската филхармонија ќе одржи концерт насловен „Бетовен: Редефиниција“

Filip
Оркестарот на Македонската филхармонија в четврток, со почеток во 20 часот ќе го одржи концертот...
Културо

Оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт по повод Денот на вљубените

Filip
Оркестарот на Филхармонија в сабота, на 13-ти февруари, со почеток во 20 часот ќе го...
Културо

Концерт „Кругови“ на луксембуршкиот пијанист Франческо Тристано во Македонската филхармонија

Filip
Оркестарот на Македонска филхармонија во четврток со почеток во 20 часот ќе одржи симфониски концерт...
Фестивали

Погледнете: Зошто оркестарот на “Фолк Фест Валандово” доби најголем аплауз од сите изведувачи (Видео)

Muzika24
Една од позитивните работи кои што се случија на овогодинешното 34-то издание на “Фолк Фест Валандово”,...
Во прв ред

Каролина со два дополнителни концерти со Македонска филхармонија

Filip
Бидејќи двата концерта на Каролина и Македонската филхармонија на 15-ти и 16-ти февруари се одамна...
Културо

Битолскиот камерен оркестар ќе настапи на “Нишвил”

Filip
Битолскиот камерен орекестар ќе учествува  на еден најголемите  фестивали на Балканот “Нишвил”. Битолчани ќе настапат...
Културо

Џез-квар­те­тот “Форп­леј” ќе го отво­ри го­ди­наш­но­то “Охрид­ско ле­то”

Filip
Џез-квар­те­тот “Форп­леј” ќе го отво­ри го­ди­наш­но­то 57-то из­да­ние на фе­сти­ва­лот “Охрид­ско ле­то”. Австралискиот квар­те­тот е...