Tag : republika makedonija

Музика на кирилица

Објавен јавниот повик за финансиска поддршка на ивент индустријата

Filip
Владата на Република Македонија објавува повик за финансиска поддршка за индустријата и операторите за организација...
Во прв ред

Францускиот институт во Скопје и “Скопско лето” го одбележуваат Светскиот ден на музиката

Muzika24
Како што не известуваат нашите пријатели и соработници од Дирекцијата за култура и уметност на Скопје,...
Во прв ред

Четири дена највкусните светски специјалитети го обединија светот во Охрид (Фото)

Muzika24
Веќе традиција стана во нашиот најголем туристички центар да се случуваат големи светски и познати...
Културо

Европски денови на културното наследство 2019

Muzika24
Европските денови на културното наследство претставуваат нajшироко прифатен партиципативен културен настан којшто го споделуваат граѓаните...
Фестивали

“Пивофест“ оваа година од 12-ти до 15-ти јули

Filip
Организаторите на препознатливиот и најпосетуван пивски фестивал кај нас во Република Македонија, “Пивофест” кој што...
Музика на кирилица

Секоја чест: Кралицата на ромската музика целиот имот го остава на Р.Македонија

Muzika24
Во тестаментот на кралицата на ромската музика Есма Реџепова стои дека целиот свој имот таа...