Tag : simon trpcevski

Културо

Симон Трпчески номиниран за Меѓународните награди за класична музика

Muzika24
Последниот компакт-диск на кој македонскиот пијанист Симон Трпчески, заедно со Јаначек филхармонискиот оркестар од чешкиот...
Културо

Блескави критики за „Македонисимо“ на Симон Трпчески

Muzika24
Најстариот американски магазин специјализиран за рецензии „Америкен рекорд гајд“ (основан во 1935 година) на читателите...
Фестивали

“Есенски Музички Свечености”: На 17-ти ноември концерт на Гонца Богоромова-Краповски и Маестро Симон Трпчески (Фото)

Muzika24
Во организација на Дирекцијата за култура и уметност, а во рамки на музичкиот фестивал “Есенски...