Tag : slovenija

Фестивали

Горан Шарац е новиот уметнички директор на интернационалната вечер на „Охрид фест“

Filip
По 20 години „македонска апстиненција“, композиторот Горан Шарац е повторно во земјата што ја љуби,...
Премиера

Музика & Убавина: Хелена препорачува истовремена употреба на дневен и ноќен крем за оптимални резултати

Filip
По откривањето на рутината за убавина на словенечката музичка дива Хелена Благне, овој вторник подетално...
Премиера

Музика и Убавина: Хелена Благне ја открива својата рутина за убавина (Фото)

Filip
Антологиската „Кога те нема“ со која убавата словенка Хелена Благне, победи на „Макфест“ во 1986...
Балканленд

Во Цеље отворена изложба посветена на југослoвенската рок сцена (Фото+Видео)

Filip
Музејот на поновата историја на Цеље, Словенија промовираше изложба “За татковината со рок напред, словенечко-српски...